Category Archives: Inlägg på The Gax 100 miles

Nyheter på vår hemsida som uppdateras kontinuerligt om allt som rör ultramarathon tävlingen

Favorit i repris. Två ploggare sökes till The Gax 100 miles 2022

Vi på Gax vet att många som tänkt springa vårt lopp, och inte fått startplats, tänker “Nåja, vad är löparloppet The Gax 100 miles? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles… alldeles underbar. “

 

Nu finns möjligheten att deltaga i arrangemanget gratis som funkislöpare och då kontrollerar man att det ser rent och snyggt ut på Österlenleden samt ta lite foton och dokumentera ifrån där man befinner sig. Vi erbjuder funkislöparna samma service som för tävlanden vid vätskestationerna plus att vi även har ständig kontakt med er under trävlingen. Dessutom får ni, förutom de priser som tävlanden får, en friplats till 2023 års Gax 100. Bra va!!!. Som funkislöpare ansvarar man för tillsyn och enklare skötsel på Österlenleden genom att plocka bort skräp och kvarglömda saker.

Vill man vara med som funkislöpare kräver vi följande:

  • Att man klarat minst ett 100 mileslopp eller längre.
  • Att man är inställd på att vara till fots under i stort sett de timmar arrangemanget pågår.
  • Att man är självgående dvs man kan klara sig själv mellan vätskestationerna.

Vi ser helst att man springer hela distansen. Ta gärna med en kompis och spring tillsammans. Anmäl ert intresse till gax@gax100.com.  Först till kvarn är det som gäller! 

Vi söker för närvarande två funkislöpare

Vi söker även funktionärer till vätskestationer och vägövergångar. Kontakta oss via mail vid intresse. Det  vi erbjuder för funktionärer som hjälper oss under minst 8 timmar är:

  • Reserverad startplats till The Gax 100 miles 2023. Den reserverade startplats skall betalas till ordinarie pris.
  • Den reserverade startplatsen är personlig. Den får ej överlåtas. Vid förhinder eller sjukdom kan vi acceptera att startplatsen säljs vidare eller att vi återtar den reserverade startplatsen

Vi hoppas att detta lockar och vi brukar alltid få ihop ett roligt och kul gäng som förgyller tävlingen.

 

Försäljningen av startplatserna rök på mindre än minuten

Anmälan till The Gax 100 miles är nu stängd då vi nått fullt antal startande till 2022 års race. Vi vet att antalet startplatser är begränsade och att springa loppet är guld värt för många ultralöpare.  För er som siktar på att springa loppet men inte har en startplats råder jag er att hålla utkik i vår Facebook-grupp när det sker avanmälningar.

För att citera en kommentar (Gax Facebook-grupp) från dagens stora händelse: “Lättare att genomföra loppet än att få startplats.”

Eller en kommentar på Instagram om dagens försäljning av startplatser: “GAX 2022 the #newbitcoin 😱”

Anmälan öppnar söndagen den 28:e november klockan 12:00

Vi siktar på att öppna vår anmälan den 28:e november klockan 12:00.

Länk till anmälningsformuiär publiceras på vår hemsida och det är endast denna länk ni använder för anmälan.  En startplats till The Gax 100 miles kostar 950 kronor. 

Vid avanmälan skall den anmälde själv sälja startplatsen vidare. Ett tips vid avanmälan är att den avanmälde annonserar ut startplatsen via vår FB-grupp där det finns gruppmedlemmar som kan tänkas köpa startplatsen. Som arrangör gör vi sedan ett namnbyte när den nyanmälde har registrerat hos oss. Registreringen sker då med e-post. Därefter är namnbytet fullbordat. Namnbyten kan göras till och med torsdagen den 30:e juni 2022. Därefter accepteras inga avanmälningar. Startlistan är därmed definitiv.

Antalet startplatser till försäljning kommer vi att annonsera i början av vecka 47. Antalet startplatser till försäljning är beroende av antalet flyttade startplatser, antalet reserverade startplatser, antalet som deltar i The Swedish 100 mile challenge och hur många i vår förening, The Gax 100 miles, som siktar på att springa nästa års event.

Med det sagt önskar jag er varmt välkomna till The Gax 100 miles 2022!

Årets två The Gax 100 miles avgjort

Årets The Gax 100 miles var första gången det arrangerades som två event.  The Gax 100 miles 20-21 juli (tisdag-onsdag) och under samma vecka 24-25 juli (lördag-söndag). Därmed fick vi även två segrare för vardera herrarna och damerna. Resultaten är nu uppdaterade och finns tillgängliga under Resultat.

Stort tack alla funktionärer samt involverande i arrangemanget som gjorde detta möjligt med två event. Det blev en succé och på de sociala medierna blev detta som  en följetong under  tävlingsveckan. Jättekul!

Nu tar vi nya tag och satsar på The Gax 100 miles 2022. Hur vi arrangerar The Gax miles om ett år? Det återstår att se.  En sak är säker tllls nästa års Gax: Det blir grymt häftigt!

Tre startplatser finns till försäljning till tisdagens The Gax 100 miles

Till och med den 30:e juni kan man anmäla sig till The Gax 100 miles.

 TILL ANMÄLAN

För närvarande tre startplatser till tisdagens The Gax 100 miles den 20:e juli finns till försäljning. Vi ser fram emot en fullspäckad ultravecka i Ystad och Österlen.

Link

Söndagen den 22/11 klockan 10:30 genomförs lottdragningen. Detta livesänds på Youtube via https://youtu.be/QNTsoN2W2qg

Klockslaget 10:30 är preliminärt. Vi besämmer tiden definitivt under lördagen. Men sändningen är planerad att genomföras söndag förmiddag.

Ett stort lycka till alla som anmält er till lotteriet. Till de som har mailat oss om att de vill springa tillsammans kan vi i möjligaste mån ordna det.  Men vi måste få veta detta i förväg.

När lotterna dras kan vi lägga paren/gruppen som vill springa tillsammans i samma startlista. Och det kan exempelvis innebära att man kan bli flyttad från lördagens startgrupp till tisdagens Gax 100  om det endast finns plats tilllfänglig för båda på tisdagens startlista.

En lott består endast av den anmäldes namn. Alltså inget lottnummer Detta är det namn man anmälde sig på vid anmälan till lotteriet.  Efter lotteriet kommer vinnarna att bli meddelade via e-post om anmälan till lördagens och tsidagens Gax 100.