Anmälan öppnar nu på söndag

Det är bara dagar kvar tills anmälan öppnar på söndag. Detta är något som vi i tävlingsledningen har längtat efter och vi hoppas att detta lopp lockar löpare som vill springa ett klassiskt 100 mileslopp. Vi vill påstå att de som ställer sig på startlinjen i nästa års The Gax 100 miles skriver in sig i svensk ultrahistoria. Precis som deltagarna i de tidigare Gax-loppen. The Gax 100 miles var det första 100 milesloppet i Sverige.

Stefan Samuelsson som är fader till The Gax 100 miles anordnar nu ett nytt lopp.
The Gax Urasunti Epiphany och sträckan är 100 miles. Lördagen den 21:a september 2013 är det premiär för evenemanget med start och mål i Lund. Mer information om The Gax Urasunti Epiphany finns på  the gax ultramarathons.

Ultra Trail du Mont Blanc i Frankrike är för många den ultimata ultratävlingen. Tävlingsledningen på The Gax 100 miles har ansökt om att få vara kvalificeringslopp till Ultra Trail du Mont Blanc och vi inväntar svar därifrån. Tidigare var The Gax 100 miles ett direktkvalificerande lopp då det räckte med att man klarade ett svårt ultralopp. Under de senaste åren har dock reglerna ändrats och man måste nu fullborda fler kvalificeringslopp för få en chans på startplats. Nu på fredag den 26:e augusti går starten i årets Ultra Trail du Mont Blanc i Chamonix. Det är 15 svenskar som ställer upp i årets tävling. Däribland Jonas Buud.

Leave a Reply