Tävlingen The Gax 100 miles 2020

Årets tävling i ultralöpning kommer preliminärt att arrangeras.  Vi inväntar dock beslut från polismyndigheten om att få genomföra tävlingen.

För avanmälan gäller nu följande:

  • Den avanmälde har rätt till att flytta sin startplats ett år till The Gax 100 miles 2021
  • Den avanmälde har rätt till att få pengarna tillbaka minus en administrativ avgift på 100 kr. Alltså få tillbaka 850 kr.

Årets The Gax 100 miles arrangeras enligt följande:

  • Inga vätskestationer med servering utmed banan kommer att finnas. Men vi kör givetvis ut deltagarnas dropbags till de tre dropbagstationerna Magleberg, Haväng och Sandhammaren
  • Vi rekommenderar att om man skall springa årets Gax 100 bör man vara en van ultralöpare med erfarenhet av 100 mileslopp. Men man får givetvis springa Gax 100 även om man inte har sprungit distansen förut. Dock måste man ha en tillräckligt god självkännedom att man kan klara 16 mils löpning på egen hand utan vätskestationer.
  • Inget gps-trackersystem och inga kartor kommer vi att dela ut. Deltagarna måste själva ladda ner gps-rutten på sina enheter.
  • Alla tävlanden måste med dessa förutsättningar planera loppet in i minsta detalj. På Österlenleden som banan går på finns inga affärer eller matställen man kan handla på.

Vi kommer under tävlingen ha ett begränsat antal funktionärer som arbetar med arrangemanget och därför finns det begränsade möjligheter att hämta tävlanden som bryter tävlingen. Ett krav är att om man bryter tävlingen så bör man kunna ta sig tillbaka till start och målområde på egen hand antingen med hjälp av egna supporters eller med lokaltrafik och taxi.