Anmälan

Varmt välkomna skall ni vara till The Gax 100 miles 2020. Anmälan till The Gax 100 miles kommer att öppnas under helgen 30:e november och 1:a december. Antalet startplatser till försäljning är 75. En startplats till 2020 års Gax 100 kostar 950 kronor.

Ett visst antal platser kommer att vara reserverade. Följande kriterier gäller för reservation av startplats:

  • Att man under 2019 års The Gax 100 miles deltagit som funktionär samt skickat förfrågan (via e-mail) om reservation.
  • att man har för avsikt att fullborda The Swedish 100 mile Challenge (fyra 100 mileslopp under loppet av ett år). Dock måste man fullbordat Black River Run och Kullamannen under 2019 för att ha möjligheten att reservera en startplats.

Till nästa års The Gax 100 miles kommer vi sätta ett minsta antal startplatser för kvinnor. I Gax-organisationen hade vi diskussioner om att sätta “50-50” gräns för båda könen. Men vi beslöt oss för att 20 startplatser ska vara reserverade för kvinnor. Utöver dessa 20 startplatser är resterande startplatser tillgängligt för både män och kvinnor. Vi hoppas att detta slår väl ut och att vi till nästa år har en mer jämställd fördelning.

Startlistan är definitiv från och med två veckor före tävling. Sista datumet för anmälan/avanmälan är således söndagen den 12:e juli 2020.

För avanmälan gäller att den anmälde själv ansvarar för försäljning av sin startplats samt sedan kontaktar oss om namnbyte. Den nyanmälde måste sedan kontakta oss för att fullborda sin registrering av startplats.

Full Moon Race är en 50-miles löpartävling som är en samarbetspartner till oss och de arrangerar “ett halvt Gax 100” med start från Haväng, norr om Kivik, till målet i Ystad. Ett A-B lopp.  För anmälan till Full Moon Race finns information om detta på Facebook. Saknas Facebook-konto så kan man ta kontakt med Krister Hansson på hanssons_ahus@outlook.com för vidare information om Full Moon Race.